Úvod

Kávovary

Alternativní příprava kávy

Hario

Dripper Hario V60 02

Dripper Hario V60 02

Porcelánový dripper

Porcelánový dripper

490 Kč s DPH

405 Kč bez DPH

Parametry

Značka Hario
Produkt Porcelánový dripper

Detailní Popis produktu

Porcelánový drip pro přípravu filtrované kávy 2-4 porce.

Jedná se o metodu přípravy kávy, která je založená na filtrování kávy přes papírový filtr.

Jednoduchost a skvělý výsledek řadí dripper mezi nejpoužívanější alternativní metody přípravy. 


Dripper, který vám vzhledem asi připomene porcelánový, skleněný nebo plastový hrníček s podšálkem, se do celého světa rozšířila z asijských zemí.

Je to moderní metoda, která má však pár let historie za sebou, vznikla na počátku 20. století.

Díky „podšálku“ se dripper dá postavit na konvici nebo hrneček a mezi ně se vkládá filtr.

Uvnitř dripperu je otvor, kterým skrz filtr protéká káva, a také drážky, které přidržují filtr na místě a odvádí vzduch.

 

Příprava kávy v dripperu 

1. Nejdříve si umelte 30 gramů čerstvé kávy na "polohrubo"
2. Vložte filtr do dripperu a proplachněte ho vodou aby se zbavil papírové chuti. Poté do něj nasypte umletou kávu. Dripper zaléváme na dvakrát.
3. Dripper usaďte na hrnek nebo konvičku. Kávu trochu zalijte vodou o teplotě 89 až 93stupňů, aby se předpařila, a pak lijte pomalu zbytek horké vody. Při tomto množství kávy doporučujeme 450ml vody. Káva se začne louhovat. Prvotní správné nalévání je od středu k okraji a druhé od okraje do středu.
4. Do konvičky nebo hrnečku pod dripperem se vylouhuje káva. Louhování by nemělo trvat děle než tři minuty. Filtr vyhoďte do koše, kávu nechte trošku schládnout a vychutnejte si svůj šálek kávy.

 Tip na závěr: Pokud se vám připravená káva zdá bez chuti, zkuste ji umlít více na jemno. Pokud je naopak hořká, zkuste hrubější mletí.

Proč nakoupit u nás?

V čem jsme jiní než ostatní?

Všechno z první ruky

Stačí nám napsat Váš e-mail a díky pravidelným newsletterům nepřijdete o žádné novinky,
akce ani výprodeje a navíc ušetříte.