Úvod

O NÁS

ČLÁNKY O KÁVĚ

Jak připravit správné ESPRESSO

Jak připravit správné ESPRESSO

Připravili jsme si pro Vás jednoduchý návod, jak si připravit pravé italské espresso. V pár krocích Vás naučíme stát se BARISTOU :-)

Jak připravit správné ESPRESSO
 

Vyberte si kvalitní a čerstvě praženou zrnkovou kávu.

Tip na výběr: Nero - zajímavá jednodruhová Arabica.

 

Zrnkovou kávu vložte do mlýnku a nastavte jemné mletí.

Zbytek neumleté kávy uzavřete pečlivě v původním obalu nebo vložte do hermeticky uzavřené nádoby. Ideální uchování je při teplotách okolo 18 stupňů celsia.

Správná porce kávy je 7-8 gramů.

Pokud používáte pákový kávovar, je třeba porci kávy v páce srovnat do roviny a stlačit pěchovadlem (tamper – pěchovadlo).

Kávovar, páka kávovaru i šálky by měly být dostatečně nahřáté.

Ideální tlak kávovaru je 9 Atm.

Teplota vody by měla být okolo 95 stupňů Celsia.

Doba natékání espressa je cca 25 vteřin a množství 30 ml.

Michael doporučuje vychutnat kávu bez mléka i cukru.

 

Právě jste si udělali PRAVÉ ITALSKÉ ESPRESSO.

GRATULUJEME, BARISTO!

Zpět na výpis článků

Proč nakoupit u nás?

V čem jsme jiní než ostatní?

Všechno z první ruky

Stačí nám napsat Váš e-mail a díky pravidelným newsletterům nepřijdete o žádné novinky,
akce ani výprodeje a navíc ušetříte.