Vždy čerstvé pražené výběrové kávy.
Připravili jsme si pro Vás jednoduchý návod, jak si připravit pravé italské espresso. V pár krocích Vás naučíme stát se BARISTOU :-)
Vyberte si kvalitní a čerstvě praženou zrnkovou kávu.
Tip na výběr: Nero - zajímavá jednodruhová Arabica.
Zrnkovou kávu vložte do mlýnku a nastavte jemné mletí.
Zbytek neumleté kávy uzavřete pečlivě v původním obalu nebo vložte do hermeticky uzavřené nádoby. Ideální uchování je při teplotách okolo 18 stupňů celsia.
Správná porce kávy je 7-8 gramů.
Pokud používáte pákový kávovar, je třeba porci kávy v páce srovnat do roviny a stlačit pěchovadlem (tamper – pěchovadlo).
Kávovar, páka kávovaru i šálky by měly být dostatečně nahřáté.
Ideální tlak kávovaru je 9 Atm.
Teplota vody by měla být okolo 95 stupňů Celsia.
Doba natékání espressa je cca 25 vteřin a množství 30 ml.
Michael doporučuje vychutnat kávu bez mléka i cukru.
Právě jste si udělali PRAVÉ ITALSKÉ ESPRESSO.
GRATULUJEME, BARISTO!
Proč nakoupit u nás?